Hétvégi házak

Faházaink a gerendaváznak és a mindig csavarozott külső borításnak köszönhetően masszívak, erősek, földrengés-biztosak. A nem huzamos emberi tartózkodásra szolgáló faházak gyártásában az elsőkként szereztünk ÉME minősítést. Épületeinket faszerkezetük szerint 2 csoportra osztjuk:

Nyílt födémszékes épületek, azaz egyterűek, vagyis nincs padlástér, de természetesen válaszfalakkal megoszthatók. A tető síkja látszódik szigetelni a szarufák közt lehet.

Zárt födémszékes épületek, azaz külön mennyezettel rendelkeznek, amelyet, ha teherhordóra méretezünk, tetőtérbeépítési lehetőséget biztosít.

A födémgerendákat meggyalulva, arra egy 20 mm hajópalló réteget, esetleg még egy 20-25 mm, laminált lapréteget fektetve, alulról a régi parasztházakhoz hasonló, szép fa födémet láthatunk. A tető kialakítása is választható (félnyereg, sátortető, nyeregtető bármely hajlásszögben). A tetőhéjazat bitumenes hullámlemez, bitumenes zsindely, fém lemez (trapéz és cserepes lemez) cserép (általában hornyolt cserép) ez természetesen árfüggő. A tetőkön a bádogos munkát is elvégezzük.