Kérdőív

A MUNKAHELYI ZAKLATÁS

Tisztelt Válaszadó!
Szakdolgozatomban a nőket érő atrocitások és a munkahelyi lelki terror jelenségét szeretném kutatni. Kérem, járuljon hozzá kutatásomhoz azzal, hogy kitölti a következő kérdőívet, mely kb. 10 percet vesz igénybe!
A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik. Az adatokat csak összesítve elemzem és mutatom be, úgy, hogy az egyéni információk sehol sem azonosíthatóak.
Segítségét és türelmét előre is köszönöm!
Ponák Klaudia
NYME-BTK, kommunikáció és médiatudomány

1. Az Ön életkora:

2. Az Ön legmagasabb iskolai végzettsége:

3. Az Ön foglalkozása:

4. Érte már Önt szexuális zaklatás a munkahelyén?

5. Ha igen, kihez fordult tanácsért/segítségért?

6. Mit tenne, ha Önt zaklatná a felettese munkahelyén?

7. Mit tenne, ha a tudomására jutna, hogy barátnője, rokona vagy lánya zaklatás/erőszak áldozata lett a munkahelyén?

8. Az Ön munkahelyén vannak kötelező öltözködésre vonatkozó szabályok?

9. Ön szerint mennyire jellemző manapság, hogy a férfiak foglalkoztatottsági aránya nagyobb komolyabb pozíciók betöltéséhez, mint a nőké?

10. Ön szerint ma Magyarországon milyen gyakori a nőket ért szexuális zaklatás a munkahelyen?

11. Véleménye szerint ilyen esetekben az áldozat is hibás részben vagy teljes mértékben a zaklató a bűnös?

12. Véleménye szerint mi a helyes döntés, ha egy nő zaklatás áldozatává válik a munkahelyén…

13. Ön szerint szükség lenne több jogszabály bevezetésére hazánkban, melyek szigorúbban büntetnék az ilyen eseteket és megvédenék a nők jogait?

14. Ön szerint mely cselekedet/cselekedetek minősülnek már zaklatásnak?(több válasz is lehetséges! CTRL gomb nyomvatart és klikk!)

15. A szexuális zaklatásnak 2 formáját különböztetik meg: 1. nyilvános helyen (pl: tömegközlekedési eszközön, utcán, szórakozóhelyen), 2. munkahelyen történő zaklatás. Önt melyik típusú zavarná a legjobban?

16. Ön tapasztalta az elmúlt évek során, hogy nőként háttérbe szorult ha egy férfi kollégájával versengett a magasabb pozícióért munkahelyén?

17. Ön helyesnek tartja, ha egy fiatal nő az előléptetése vagy a fizetése felemelése reményében testi kontaktust létesít a főnökével?

18. Ön hogy tudná jellemezni kapcsolatát a munkatársaival?

19. Jó viszonyban áll a főnökével?

20. Érték-e már Önt olyan kompromittáló megjegyzések, amelyek az öltözködését, személyiségét esetleg testsúlyát kritizálták?

21. Mi az a határ, ami még belefér az Ön értékrendjébe az alábbiak közül?(több válasz is lehetséges! CTRL gomb nyomvatart és klikk!)

22. Ha kiderülne Önről, hogy felettese szexuálisan zaklatta, mennyire befolyásolná munkatársai és környezete véleménye/reakciója?

Kérem adja meg az ellenőrző kódot
captcha